Om bloggen

Share Button

I den här bloggen ska jag försöka beskriva min väg att automatisera mitt hus med diverse olika tekniker. Innehållet blir blandat; korta inlägg såväl som rena instruktioner. Jag kommer även att lägga till sånt jag tror att många är intresserade av, nämligen vilken hårdvara har jag använt, var köpte jag den och vad kostade den. Och visst är det roligt men även lärorikt att läsa om andras misstag? Så de kommer också att redovisas!

Här är en liten bild av min vision.

Mitt projekt: dragstone.com

2 comments on “Om bloggen
 1. Martin Segerfeldt skriver:

  Hej Robert

  Vilken trevlig blogg 🙂

  Jag hamnade på din sida genom att googla ”RDAF mini test”

  Är precis i tagen med att byta luftbehandlingssystem i min 1 plans villa från 1991. Har precis som du ett äldre Exhausto system idag där värmebatteriet gett upp.

  Jag har bokat in ett besök av en tekniker från Fläkt woods service partner i Norrköping som ska komma och titta.

  Det vore mycket intressant att höra dina erfarenheter om hur ditt utbyte gick och om du är nöjd med ditt system ?

  Tack på förhand // Martin
  070-513 58 35

  • Robert skriver:

   Hej Martin,

   Ursäkta min sena respons. Jag är ju ingen expert på ventilationssystem som sådant, detta är bara en sak som ska fungera: det suger luft i vissa rum och blåser ut luft i andra rum. Typ. 🙂
   Kan säga iaf att det fungerar bra, däremot kan man ju inte som lekman verifiera alla värden/kurvor som verkar vara den stora(enda?) skillnaden mellan olika system, dvs värmeåtervinningsgrad mm. Jag har en digital touch-panel på väggen som iaf meddelar att den återvinner x % varmluft vid vissa tillfällen, temperaturer på luft(in/ut), fläkthastigheter etc, så jag får förmoda att allt fungerar som det ska.

   Själva installationen gick smärtfritt, tog en halvdag för 2 gubbar. Visade sig att in/ut-luftsrör gick in på ”fel” sida om man jämförde med den gamla Exhausto’n, så det blev lite extra materialkostnader för ventilationsrör för att runda själva ventilationsenheten och komma in på rätt sida, men det var en liten kostnad i det stora hela.
   Tror att din största upplevelse, positiv eller negativ, kommer att ligga på installationsfirman snarare än produkten. Jag hade en toppenfirma som fixade installationen och jag passade även på att ta ett service-abonnemang från dem som gör att de kommer och byter filter en gång per år och kollar över systemet i övrigt så allt fungerar.

   Jag kan iaf utifrån mina begränsade erfarenheter rekommendera Fläktwoods som produkt. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*