Z-Wave, de första trevande stegen med Aeotec Z-Stick

Share Button

Jag har påbörjat bytet från mitt gamla Webehome LS-30 till ett helt baserat på, främst iaf, Z-Wave. Ja, jag vet, Webehome har pruttat ut en tillsats till deras system som är en Z-Wave controller, MEN då ingen någonsin kommer att få tillgång till någon form av API till någon av dessa produkter så byter jag helt enkelt system (tillverkare) helt och hållet, och rekommenderar andra att göra likadant, åtminstone om man pysslar med home-automation på den nivå jag gör. Jag gillar inte att vara inlåst i ett system, det är ingen affärsmodell för 2000-talet helt enkelt.

Jag är nu inne på min andra Aeonlabs Aeotec Z-Stick. Den första, benämnd S2, fungerade väl ok, men jag var lite snabb i beställningsfingret då det visar sig att deras andra version, benämnd Gen5, är den man ska köra om man kikar in i framtiden lite. Man kan läsa en utmärkt förklaring till vad Gen5 innebär på m.nu.

Den gamla versionen av Aeotec Z-Stick S2

Den gamla versionen av Aeotec Z-Stick S2

Har haft en del problem med dessa, men jag vet inte ens vad det är fel på, mina kunskaper eller hårdvaran eller mjukvaran? Har förstått att mekanismerna bakom ett Z-Wave system inte är helt okomplicerat och det är därför jag inte vet vart det fallerar. Det är främst Strips från Sensative som krånglar, men mer om detta en annan gång.

Den nyare versionen av Aeotec Z-Stick Gen5

Den nyare versionen av Aeotec Z-Stick Gen5

Publicerad i Diverse, Mjukvara, Nätverk Taggar: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*