Strips – The Invisible Window and Door Sensor

Share Button

Jag har för ett tag sedan varit med och bidragit med pengar till en kampanj på Indiegogo.com: Strips – The Invisible Window and Door Sensor som är utvecklat av ett svenskt företag; Sensative.

För att kortfattat beskriva vad Strips är så citerar jag följande från tillverkarens kampanjsida:

Strips is the world’s thinnest magnetic sensor. So thin that it can be placed invisibly on windows and doors!

Strips is your new window and door guard. It can notify you if you’ve left anything open or if something goes wrong and can communicate with other smarthome devices.

Enheten är en Z-Wave kompatibel enhet och jag har beställt ett antal för att på sikt ersätta mitt nuvarande ”larmsystem” med ett öppet system. En dongle från Aeon Labs Z-Wave USB stick får agera controller i mitt Z-Wave system och då jag själv skriver kod för detta (vad annars?) så räcker det med några enklare enheter till att börja med, exempelvis just Strips.

Strips

Publicerad i Diverse, Nätverk Taggar: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*