Hjärnan i huset

Share Button

Det är varken jag eller min sambo som styr i huset, utan det kommer att vara en server som sköter allt det tekniska, men förhoppningsvis kommer vi inte förlora kontrollen över saker och ting! 😉

Jag har inte haft en dedikerad server för home automation förut men nu är det alltså dags, bättre sent än aldrig. Pysslade ihop en beställning där kraven var som följer:

 • Så billig som möjlig
 • Rackmonterad
 • Serverkvalitét, dvs klarar 24/7 drift utan att braka ihop efter någon månad.
 • Får gärna ha en gammal hederlig serie-port

Det slutade med en racklåda från SuperMicro (CSE-505-203B), moderkort Asrock C2550D4I (med integrerad processor), 16GB minne samt en 1TB WD Red disk; samma modell som jag har i min NAS fast minsta storleken.

Det extra ”lull” jag fick, som jag inte planerat, men som ändå är bra är:

 • En rackserver med alla uttag på framsidan!
 • Ett moderkort som har vissa ”serverfunktioner”

Snart ska den installeras också… men det blir en annan dag.

Rackserver

Rackserver

Man ska ju inte tro att saker och ting är standard bara för att man köper racklåda från en stor tillverkare! Notera att jag fått klippa i backend-plåten (det silverfärgade ytan) för att den ska passa, den är lite knölig om man tittar noga. . Jag behövde dessutom köpa en specialkabel (á 150kr) så att frontpanelens alla knappar/lysdioder skulle fungera tillsammans med moderkortet. Dåligt av Supermicro! 🙁

 

Publicerad i Diverse, Mjukvara, Nätverk Taggar: , , , ,
One comment on “Hjärnan i huset
 1. CharlesGal skriver:

  hOur company provides general health products. Visit our health contributing portal in case you want to feel healthier. Our company offers a wide variety of general health products. Visit our health contributing portal in case you want to look healthier. Our company offers a wide variety of non prescription products. Take a look at our health portal in case you want to look healthier. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to feel better with a help general health products. Our company provides a wide variety of non prescription products. Look at our health website in case you want to strengthen your health with a help health products. Our company provides herbal health products. Take a look at our health contributing website in case you want to feel better.
  Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to look better. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to feel better with a help of health products. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to look healthier with a help generic supplements. Our company offers supreme quality supplements. Visit our health contributing portal in case you want to strengthen your health. Our company provides supreme quality pharmacy. Visit our health contributing site in case you want to look better.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*