Uppkopplad värmepump

Share Button

Nu har jag införskaffat ett H1-C1 interface från husdata.se som gör det möjligt att styra min IVT Greenline bergvärmepump från en dator! Tyvärr tänkte jag lite fel när jag beställde den och fick en variant med USB-kabel istället för serieport. Detta är egentligen en bra sak, men USB klarar inte så långa kablar och jag behöver ca 10m extra för att nå den tilltänkta servern i skrubben. Tillverkaren trodde att det skulle gå bra att skarva på 10m signalkabel på kortets andra sida, så vi får se när jag lycktas dra kabel om det fungerar eller ej.

Att dra kabel föresten: det är inte roligt att dra den från entreplan till kallvind, en sträcka på runt 6m. Men det är en annan historia! 🙂

Interface för koppling av värmepump till dator

Interface för koppling av värmepump till dator

Publicerad i Diverse Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*