Den billiga försäkringen

Share Button

Då elektrikern ville bryta strömmen när ventilationssystemet installerades så såg jag först till att min NAS fick stänga ned sig i egen takt för att förhindra eventuella diskfel; all annan utrustning såsom router, modem, PoE injector, switch mm lät jag vara påslagen. När elektrikern var klar och knäppte på elen igen så insåg jag att all utrustning var helt död; de fick ingen ström! Med andan i halsen kunde jag iaf konstatera att det överspänningsskydd jag hade vid vägguttaget hade löst ut. Ja inte bara löst ut, det hade pajjat ihop helt och kunde förpassas till elektronikskroten.

Nu säger jag inte att skyddet fick ta emot en ”äkta” strömspik eller om skyddet var så pass dåligt så det gick sönder ändå (enligt recensionerna på clasohlson.se så är de ganska negativa), men jag frågar mig ändå vad som hade hänt om jag inte haft skyddet där och någon av mina andra teknikprylar fick ta emot smällen?

Jag rekommenderar alla att skaffa ett liknande skydd (kanske inte precis samma modell som jag har), det kan vara en billig försäkring!! Är man osäker på om skyddet räcker till och fungerar till 100% så kan man även byta ut förgreningsdosan mot en liknande som har inbyggt skydd, på så sätt får du dubbla skydd på raken. Fallerar det ena borde det andra fungera iaf. …borde… borde! 😉

Nätavstörningsfilter

Publicerad i Diverse Taggar: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*