Ny rackplåt och keystones… igen

Share Button

Jag har haft väldig otur när jag har valt Keystones; både otur när jag tänkte och med själva produkterna. Men nu har jag iaf beställt och fått Keystones som uppfyller följande kriterier:

1. Robusta (i metall) och verkar tåla ett stort antal i- och ursättningar av kabel.

2. RJ45-kontakterna glappar inte i sidled, dvs öppningen i keystonen är precis lagom bred.

3. De passar i rackplåten(!)

Jag köpte nya Keystones för ett halvår sedan men de passade inte i den rackplåt som jag redan hade, trots att det är standardmått på prylarna! Detta gjorde att jag en gång för alla öppnade plånboken och köpte ett paket från samma tillverkare, Linkway, innehållandes både plåt och keystonemoduler. Äntligen fungerar det!

Nu återstår det mycket dryga arbetet med att kontaktera om en handfull kablar där vissa har blivit så pass korta att jag måste upp på vinden och mata ned lite ny kabel. Det är för just dessa tillfällen man har sett till att ha en service loop på kabeln, dvs en extra ”sväng” kabel utifall man behöver korta av och dra fram ny kabel ur hålet i taket.

Linkway keystones

 

Publicerad i Nätverk Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*