Ny kamera testad

Share Button

Har lagt till en nätverkskamera till samlingen, en med det kryptiska beteckningen HikVision DS-2CD2432F-IW. Det är en mycket kompetent kamera med 3MP, IR, PIR, PoE och den har faktiskt tvåvägskommunikation vad gäller ljud, alltså både mikrofon och högtalare. Med rätt inkapsling så skulle denna mycket väl kunna fungera som en entrékamera där man ser sin besökare när denna ringt på ringklockan. Kameran har även ingång för brytare så det går faktiskt att koppla ringklockans brytfunktion rakt till kameran om man inte vill blanda in så mycket ”home automation-styrning” i det hela utan gå direkt på hårdvaran med brytaren.

Denna kamera ska jag ha inomhus, men vet inte om den ska fungera som en barnrumskamera (skötkamera) eller om jag ska ställa den någon annan stans. Om än inte stor så är den tyvär inte särskilt diskret heller, så rent estetiskt så får jag ställa den på något bra ställe. Men ska verkligen estetiken segra över funktionen? Vi får se…

HikVision ds-2cd2432f-i(w)

Publicerad i Nätverk, Video Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*