Mjukvara som binder ihop allt

Share Button

Det har varit en lång resa att knacka ihop mjukvaran som ska binda ihop alla system som ska in i huset, mest pga att jag har haft så lite tid tillgängligt för detta. Efter att ha haft en ”paus” på någon månad så har jag äntligen satt mig ned och programmerat igen och faktiskt löst ett stort problem jag hade stött på innan jag avslutade programmeringen förra gången.

Mjukvaran i sig blir mycket bra och den fungerar på ett sätt som gör att den kan användas till mycket mer än bara home automation. Jag har precis blivit klar med plugin-arkitekturen som ligger till grund för applikationen och ska snart sätta tänderna i ett snyggt användarinterface. Pluginarkitekturen gör så att vem som helst (som kan programmera) kan skriva plugins till min mjukvara och utöka den. Jag kommer givetvis att släppa denna mjukvara fri för användning av privatpersoner och det kommer att följa med ca 10 plugins till denna, varav ca 3st pluggins som är direkt relaterade till hårdvara (de övriga är mer generiska och kan hantera mail-/html-/rss-flöden, logiska operationer, transformationer etc etc)

Plattform: Windows 7 och uppåt.

 

Publicerad i Diverse, Mjukvara Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*