Synology RS812+

Share Button

Och så har min Synology RS812+ NAS kommit! Har redan lusläst manualen fram och tillbaka så jag har ganska bra koll på vad denna klarar av. Jag hade några kriterier när jag valde NAS och en av dom var… you guessed it, rackmonteringsbar! Även om utbudet av kompetenta NAS’ar sjönk med detta kriterium så hittade jag iaf rätt modell. Tror jag…

Jag hade sedan tidigare en NAS, nämligen en Netgear ReadyNas DUO vilken var katastrofalt dålig; så pass dålig så att den till sist inte ville hänga med längre. När jag nu införskaffat den ganska dyra Synology RS812+ så har jag bland annat fått följande saker som är av intresse för mig:

1. Dubbla gigabit-portar. Dessa kan köras i så kallad Link Aggregation för att dels få redundans: om en kabel pajar så körs trafiken på den återstående. Risk att detta inträffar är väl ändå mikroskopisk? Det andra är att datat splittas upp och fördelas på båda portar om du har en switch som klarar denna standard vill säga. Detta kan vara bra om du har mycket samt tung trafik till/från NAS’en (dock så är hårddiskarna den troliga flaskhalsen)

2. Synology DSM. Man kan säga att DSM är NAS’ens operativsystem, det grafiska gränssnittet man kan använda via sin webbläsare för att göra alla nödvändiga inställningar.

3. Surveilance Station. En programvara som körs på NAS’en för att hantera övervakningskameror. Är inte säker att detta kommer att användas som en slutlig lösning, men det är en bonus att den finns där iaf.

4. DLNA. DLNA är nuförtiden en mycket vanlig standard för hårdvara att kommunicera med varandra inom audio-/videoområdet.

5. En stor community som pysslar med att utveckla plugins till NAS’en.

 

Synology RS812+

Synology RS812+

Publicerad i Diverse, Nätverk Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*