Hårddiskarna har anlänt

Share Button

Nu har hårddiskarna anlänt till min nya NAS (Network Attached Storage). Det blev 4 * 2 TB diskar av märket/modellen WD Red då dessa har fått mycket bra recensioner samt är avsedd just för 24/7 NAS-/Serverdrift. Jag tror att jag kommer att köra dem i en variant av Raid 5 kallad SHR som är Synologys egen variant på Raid 5. Detta läge medför att jag får 6 TB utrymme och att 2 TB går åt till att säkra upp NAS’en mot diskcrasher etc.

Nu är inte en NAS något tvång alls i en home automation-lösning men då jag ändå behöver en fungerande variant av central lagring och streaming så kommer jag att snacka lite om den här på bloggen. Dessutom så har den NAS jag har beställt en del funktioner som jag kan komma att ha nytta av förutom de vanligaste applikationerna såsom att streama video och lagra en helsikes massa bilder/data. Jag återkommer om detta sen när NAS’en har anlänt!

 

WD Red 2TB

WD Red 2TB

Publicerad i Audio, Diverse, Video Taggar: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*