Rackbygget i teknikskrubben

Share Button

Nu var själva racken på plats, inget speciellt med det bygget (har tyvärr ingen bild tillgänglig på detta just nu). Jag köpte ett antal meter trälist, ca 25×25 mm och byggde en ram där ena långsidan är fastskruvad i väggen, ena kortsidan vilar på ett hyllplan som jag monterat fast samt den andra kortsidan som går emot taket. På insidan av de båda långsidorna fäste jag rackprofiler som jag köpt på Ljudia.se för ca 130 kr/st. 100 st korgmuttrar köptes från Elfa för ca 200 kr samt en stor påse M6-skruvar från ett vanligt byggvaruhus.

Tänk på: När du köper korgmuttrar att de är avsedda för just den godstjocklek du har på rackprofilen; jag hade tex 3mm på mina.

Tänk på: Djupet på racken måste vara tillräckligt för att passa den djupaste hårdvara du har tänkt installera plus ytterligare 1-2 dm för att klara av utstickande kablar som måste få en mjuk och fin böj. En rekomenderad böjning på tex en installationskabel är ungefär samma diameter som en cd/DVD-skiva. Tvärare böj än så kan orsaka brott/störning på kabel och dess funktion.

Mitt rackdjup blev ca 60 cm då jag planerat för en rackmonterad NAS samt, i framtiden, en rackmonterad server.

Korgmutter med M6-skruv

Korgmutter med M6-skruv

Publicerad i Diverse Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*