SONOS för multirumsljud

Share Button

Innan jag ens började tänka på att införa home automation i huset så ägde jag en SONOS enhet (högtalare); en PLAY:5 och en BRIDGE. Jag har med detta val haft lite tur då denna multirumslösning kommer att kunna implementeras i hela lösningen så småningom. Idag styr jag min enda lilla högtalare med en Android-app (finns givetvis till iOS också) där Spotify står för själva streaming-tjänsten.

Då SONOS körs via protokollet UPnP kan jag i framtiden skicka ut vilka ljud jag önskar via högtalarna. Detta ska givetvis utnyttjas, frågan hur svårt det blir att utveckla mjukvaran för att kommunicera med en UPnP-enhet. Jag har aldrig gjort det förut men jag förlitar mig givetvis på att någon annan har gjort det innan mig, så…

Nu äger jag ju bara 1 enhet vilket faktiskt är en ekonomisk fråga då SONOS kan vara aningen dyra jämfört med sina konkurrenter. Men jag kommer att skaffa åtminstone en SONOS-enhet till, nämligen en soundbar vid namn PLAYBAR som kommer att ersätta den LG Soundbar jag har idag. Då får jag både virtuellt surroundljud till vardagsrummet samt en enhet för att spela musik med egen inbyggd streamingtjänst; allt i samma burk! Mitt hus kommer inte att ha högtalare i varje rum då musik inte är SÅ viktigt och det fungerar såklart bra att ha högtalare i några utvalda rum man vistas ofta i.

Idag står min PLAY:5 i köket och den får antagligen stå kvar där i framtiden då den passar in där både estetiskt och funktionellt.

SONOS PLAY:5

SONOS PLAY:5

SONOS BRIDGE

SONOS BRIDGE

Publicerad i Audio, Diverse, Mjukvara Taggar: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*