För många HDMI Extenders?

Share Button

Känns som att mina inlägg delvis kommer att vara en bonanza av felköp odyl. Den här gången gäller det fel antal köpta HDMI Extender.

Jag har tänkt köra HDMI-signaler via nätverkskabel (CAT6) för att få ut videosignal till de rum jag önskar ha tv i. Men för några månader sedan köpte jag 5st par HDMI Extender då såg behovet av att köra 2-3st tv-apparater samt att jag planerat köpa övervakningskameror som har separat (och samtidig) sändning via HDMI. Då hade jag kunnat gjort en massa trevliga kopplingar mellan matrix switchen, kamerorna och tv-boxen där en kamerasignal kunde läggas på via PiP (Picture-in-Picture) på tv-boxen när det hände något. Detta skulle min iTach kunna sköta med bravur. Tyvärr så kände jag att budgeten inte riktigt räckte till för att köpa dessa kameror då de hamnade i prisklassen runt 6 000 kr styck!

Men minst 2-3st kommer iaf till användning! Jag har inte en hunnit testa dessa men återkommer när jag gör det.

Som en liten notis till detta kan jag väl tillägga att det här är en av de anledningar till att jag kommer att installera 3 st CAT6 uttag per rum som ska få nätverkstillgång. Det verkar vara religionskrig ibland när man läser diskussioner om trådat vs WiFi, CAT5 vs CAT6, antal uttag etc. Jag anser att så länge det är på gränsen till praktiskt möjligt att skicka HD-film via WiFi så kommer jag att köra trådat. Dessutom så kan jag inte ha precis allt via WiFi då det blir knökfullt i luften. Trådat känns dessutom… felfritt på något sätt; fritt från att tappa anslutningen till att man ska ta hänsyn till att andra personer i huset kollar på film samtidigt, att någon ringer ett samtal, att det laddas ned och upp saker etc etc.

HDMI Extender

HDMI Extender

Publicerad i Diverse, Nätverk, Video Taggar: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*