HDMI Switch vs HDMI Matrix Switch

Share Button

Jag har sedan tidigare en HDMI Switch (5 in, 1 ut) som jag _kanske_ kommer att behöva i mitt projekt, men bara kanske. Jag kommer däremot att ha mycket mer nytta av den HDMI matrix switch (4 in, 4 ut) som jag lade ut en tusenlapp på för några månader sedan. Skillnaden mellan en vanlig switch och en matrix switch är att matrix switchen kan välja vilken input som helst och visa upp den på vilken output som helst. Tex kan en DVD-spelare som är inkopplad på ingång #1 visas upp på utgång #1 och utgång #2 samtidigt. Samtidigt kan ingång #2 visas upp på utgång #3, etc, etc.

Matrixswitchen som jag köpte kan styras via en medföljande fjärrkontroll som blir helt perfekt att byta ut mot min iTach WF2IR vilket gör att jag kommer att kunna, via min programvara, styra vilken bildkälla som skall ut på vilken skärm.

Valet av just denna switch (av många) var att den kunde rackmonteras, kanske ett knepigt kriteria men jag gillar att ha ordning på grejjerna även om de ska in i en skrubb.

4x4-HDMI-Matrix-Switch framsida

4×4-HDMI-Matrix-Switch framsida

4x4-HDMI-Matrix-Switch baksida

4×4-HDMI-Matrix-Switch baksida

 

Publicerad i Diverse, Video Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*