Kontaktering av coax-kabel

Share Button

Ibland tänker man lite konstigt när man beställer prylar och det kostar ju förstås en extra slant att vara tankspridd. När jag beställde coaxialkabel från monoprice.com så beställde jag 30 meters rullar * 5. Givetvis borde jag bara ha köpt typ 10 meter som är mer korrekt för den sträcka som jag ska dra kablarna. Då jag inte har hjärta att låta 20 m ( * 5) extra kabel ligga ihoprullad på vinden (och antagligen försvaga signalen något) så blev jag tvungen att kapa kablarna och därmed fästa nya kontakter på de kapade ändarna. För detta köpte jag en koaxialkabelskalare för en tjuga på aliexpress.com samt en mackapär för enklare montering av F-kontakt på coax-kabel hos Conrad.se

So far so good… tills jag skulle försöka kränga på de F-kontakter jag köpt på ClaesOhlson vill säga. Fel diameter! Åkte tillbaka och bytte kontakterna till den största de hade (1mm större). Passade inte! Insåg att jag kanske har köpt någon amerikansk standard på coax-kabeln så det fick bli ytterliga en tur via Conrad.se för att köpa en mycket större variant. Efter att ha täljt av lite av plasten på kabeln så passade de äntligen!
För den som ska kontaktera sina egna coax-kablar rekomederar jag starkt dessa hjälpmedel; kabelskalaren (det gråa verktyget på bilden nedan) samt monteringshjälpen (den silverfärgade fälgkorsliknande verktyget nedan).

Diverse installationsmaterial

Diverse installationsmaterial

 

Publicerad i Diverse, Video Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*