iTach WiFi to IR

Share Button

Jag har fått och hunnit pilla med en itach WF2IR som jag beställde för en tid sedan från GlobalCache. Den här mojjängen är som en fjärrkontroll som du ansluter till via ditt nätverk (mitt exemplar kör via WiFi men jag inser att det hade barit lite bättre för min del att köra med den trådade varianten). Det som gör den så praktisk är att den tar vanliga HTTP-anrop där du i princip surfar till enhetens IP-adress och skickar med en textsträng som motsvarar en serie infraröda pulser. Dessa pulser får man tyvär sitta och lära in via mjukvara och inlärningen sker på vanligt sätt: riktra din fjärrkontroll mot ir-ögat på enhet och tryck på den knapp du vill spela in. Sedan sparar man undan den textsträng man har fått så att den kan användas när man skickar sina kommandon till enheten.

Det är tänkt att denna ska in i teknikskrubben och där styra diverse småenheter, bla en hdmi-switch/matrix switch samt även digital-/tvbox. Det finns givetvis färdiga fjärrkontrollsappar som klarar av dessa enheter men jag håller som bäst på att utveckla min egen programvara för styrningen i hemmet. WF2IR kommer där att vara en plugin som gör att övriga systemet kommer åt funktionaliteten från denna.

itach WF2IR

GlobalCache itach WF2IR

Publicerad i Audio, Diverse, Mjukvara, Video Taggar: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*