Inköpsställen

Share Button

Jag väljer främst mina inköpsställen efter dess priser och jag gissar att jag inte är ensam om detta. Så det har blivit en hel del inköp från främst Kina men även USA samt England. I vissa fall måste andra parametrar få styra, exempelvis behov av garantier, support etc och då är det kära Sverige som får äran att leverera varor till min dörr.

Det absolut vanligaste stället jag köper ifrån är AliExpress.com. Det är en samlingsplats för kinesiska tillverkare/leverantörer/e-butiker där du gör själva köpet via AliExpress sida men varorna säljs egentligen av andra aktörer. Butikerna kämpar för att få bra betyg och vitsord så vi kan anta att det är en stor fördel för dem att vara med på AliExpress-tåget och detta borgar för att man inte blir lurad. AliExpress fungerar dessutom som en escrow-service vilket betyder att du betalar (via kortbetalning, paypal etc) till AliExpress och dessa håller sedan på pengarna tills varorna är levererade och till belåtenhet. Skulle det inte anlända några varor så är det bara någon knapptryckning så får du pengarna tillbaka!

Nackdelen med AliExpress är att det ibland blir för mycket produkter att vada igenom, så det kräver en hel del sökfilter för att få fram rätt (och bra) produkter. Vissa varor säljs endast i större kollin så det får man se upp med. Själv filterar jag alltid på ”1 Piece Only” samt ”Free Shipping”. Med Free Shipping är ju fraktkostnaden förmodligen inbakad i priset, men det gör det mycket mer överskådligt när man jämför priser… priser som ibland är 1/10 så stor som här hemma. Räkna dock med 1-4 veckors leveranstid om du väljer China Mail som är gratisalternativet!

Beställning från USA har nästan uteslutande varit hos monoprice.com som är väldigt kompletta främst vad gäller kablar och kontaktdon men även en hel del annat såklart. Priserna från USA är väl ungefär hälften mot här hemma, men ha alltid med i beräkningen att du kan få betala moms om paketet hamnar hos tullen (vilket det alltid gör när paketet fraktas via större amerikanska aktörer). Frakten är ganska så saftig, så tänk på att försöka beställa så mycket du behöver på en gång så sparar du en del pengar.

Publicerad i Audio, Diverse, Nätverk, Video Taggar: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*